Wiza Australia – przeczytaj przed podróżą

Wiza do Australii

Australia jest bardzo atrakcyjnym położeniem na wypoczynek pod wieloma względami. Jest to kraj, który jest znany z ślicznej i dzikiej fauny a także roślinności, szerokich plaż oraz dobrej pogody. Wynagrodzenia w tym państwie należą do największych na świecie, natomiast australijskie władze są życzliwe na emigrantów. Wiza do Australii przyznawana jest bez kłopotu jednostkom z konkretnym wykształceniem.

Wiza Australia – wymagania oraz ograniczenia

http://ivspro.pro-linuxpl.com/AUSTRALIA/img/darling-harbour-313216_1280.jpg
Podrużujący planujący wyjazd do Australii na maksymalnie 3 miesiące, powinni postarać się o wizę turystyczną. Z tego rodzaju wizy korzystają zazwyczaj turyści czy też jednostki, które chcą odwiedzić rodzinę lub uczestniczyć w spotkaniu biznesowym. Na tej wizie można nawet podjąć edukację nie dłużej niż przez czas 3 miesięcy. Problemem jest niemożność rozpoczęcia pracy.
Turyści mogą starać się o wizę elektronicznie, za pomocą strony ambasady w Australii. Pożądane byłoby wtrącić, iż nie mają oni obowiązku wykonywania diagnostyki lekarskiej oraz wykupywania ubezpieczenia.

Australia wiza turystyczna

Podróżnicy mają do wyboru 2 warianty wizy turystycznej:
* Wiza do Australii eVisitor, wydana na moment 12 miesięcy z prawem jednorazowego 3-miesięcznego pobytu. O wizę tę wolno ubiegać się będąc poza terytorium Australii.

* Wiza Visitor, przyznawana na czas 3, 6 lub 12 miesięcy. Za tę wizę trzeba uiścić opłatę, a dodatkowo szczegółowo uzasadnić powód, dla którego, osoba ubiega się o pobyt dłuższy niż 3 miesiące. Można o nią aplikować będąc również w Australii wówczas koszty będą wyższe. Ten rodzaj wizy, podobnie jak eVisitor, także nie pozwala na podjęcie pracy w tym kraju.

Wiza Australia a rozpoczęcie pracy zarobkowej

http://ivspro.pro-linuxpl.com/AUSTRALIA/img/AustraliaETA016.jpg

O wizę Work and Holiday mogą ubiegać się osoby pełnoletnie, jakie nie skończyły 31. roku życia oraz posiadają obowiązujący paszport. Wymogi wobec nich to:
– ukończenie szoły wyższej bądź co najmniej 2 lata studiów I stopnia,
– certyfikat poświadczający znajomość języka angielskiego,
– zaświadczenie dysponowania środkami piniężnymi, gwarantującymi utrzymanie się w Australii,
– bilet powrotny albo na dalszą wycieczkę albo posiadanie pieniędzy na jego nabycie,
– zakupiona polisa zdrowotna,
– zaświadczenie wydane przez Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej, poświadczające spełnienie opisanych tu postulowań.
Wiza Work and Holiday zezwala na nawiązanie pracy, nie maksymalnie przez 6 miesięcy u tego samego pracodawcy i dodatkowo wielokrotne przekraczanie granicy Australii.

Dowiedz się więcej: visa Australia.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *